Välj ditt stomsystem

Oavsett vad du ska bygga har vi ett stomsystem som passar. Våra hel- och semiprefabricerade betongelement projektanpassas för bästa stomlösning.

Semiprefab

En semiprefabricerad stomme består huvudsakligen av skalvägg och plattbärlag. Stommen kompletteras oftast med balkong, loftgång, trappor, hissgrop och sandwichvägg. 

Semiprefab passar utmärkt till bland annat bostadsprojekt. Skalväggarna och plattbärlagen är relativt lätta betongelement som gjuts färdigt på plats och skapar en robust och stabil stomme.

Helprefab

Vår helprefabricerade stomme består huvudsakligen av massivvägg, sandwichvägg och håldäck samt pelare och balk. En helprefabstomme kompletteras ofta med bärverk i stål.

Helprefab är en massiv betongstomme som används till industri- och kontorslokaler, parkeringshus, hotell och övriga byggnader där flexibla och öppna planlösningar är önskvärt. 

Vårt stomsystem i betong

Med vår betongstomme får du ett smidigt arbetsflöde som skapar harmoni och effektivitet i projektet. En stomme från oss borgar för långsiktigt god ekonomi och minimalt underhåll.

Projekt byggda med Helprefab

Quality Hotel View, Malmö

I Malmö byggs en ny stadsdel, Point Hyllie. Det blir en knutpunkt och ett pulserande nav av människor.

Våffelstuga, Romme Alpin

På skidanläggningen Romme Alpin i Borlänge bygger man en helt ny våffelstuga på Snöberget med plats för över 300 gäster.

Projekt byggda med Semiprefab

Kv Sofia, Malmö

Vi levererar stora delar av stommen till kvarteret Sofia som byggs i de centrala delarna av Malmö.

Kv Hjorten, Katrineholm

I centrala Katrineholm byggs ett nytt bostadsområde i kvarteret Hjorten.