Peab Byggsystem bygger sjukhusstomme

Smidmek AB, som ingår i Peab Byggsystem, har fått i uppdrag att leverera en stomme till en ny byggnad vid Danderyds sjukhus i Stockholm.

Smidmek AB, som ingår i Peab Byggsystem och är ett systerbolag till Skandinaviska Byggelement, har fått uppdraget att leverera stommen till en ny byggnad vid Danderyds sjukhus i Stockholm. Beställare är Region Stockholm genom Locum AB och kontraktssumman uppgår till 169 miljoner kronor.

Smidmek är en totalleverantör av prefabricerade stommar i betong och stål. Det nya uppdraget är en delad entreprenad som gäller byggnad 61 vid Danderyds sjukhus. Byggnaden kommer att bli cirka 34 000 kvadratmeter stor och 14 våningar hög, med vårdavdelningar, mottagningsverksamheter och en helikopterflygplats. Målet är en flexibel byggnad som ska kunna förändras med vårdens skiftande behov utan att stora ombyggnader krävs.

Det här är den enskilt största affären hittills i vår historia, så det känns förstås jättebra. Vem som helst får inte bygga sjukhus, så vi är mycket stolta att få det här uppdraget av Locum. Som samhällsbyggare känns det självklart extra bra att få vara med och bygga framtidens vårdlokaler, säger Victor Hallberg, vd för Smidmek.

Montagestart sker i mars 2022 och stommen beräknas vara färdigmonterad i mars 2023.

Bild: Carlstedt arkitekter/CF Møller