Diplom för arbetsmiljöarbete

Ytterligare ett gott exempel på engagerat arbetsmiljöarbete.

Som fortsättning på den satsning Affärsområde Industri inom Peab gör för att uppmärksamma goda exempel på arbetsmiljöengagemang, överlämnade Karl-Gunnar Karlsson, Affärsområdeschef Industri och Susanne Björklund, KMA chef, AO Industri Nordens tredje diplom för engagerat arbetsmiljöarbete till Bengt Karlsson, produktionschef på Skandinaviska Byggelement under Peabs Industridag den 4 sept.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:
"Bengt Karlsson arbetar med arbetsmiljön på Katrineholmsfabriken med ett stort engagemang. Han har alltid med sig tanken på en säker arbetsplats, både i det dagliga arbetet och när man planerar förändringar i produktionen. Engagemanget är naturligt och djupt rotat och han är beredd att kämpa för att hela tiden göra arbetsmiljön bättre."

Vid mottagandet av diplomet poängterade Bengt dock att han inte var ensam med sitt engagemang, utan han har många goda arbetskamrater som hjälper till i arbetsmiljöarbetet och att priset är egentligen till för alla på Katrineholmsfabriken.

Efter överlämnandet ställdes några frågor till Bengt kring sitt arbetsmiljöarbete.

Vad är det som får dig att anse att arbetsmiljöarbetet är så viktigt?
- För mig skulle det vara alldeles otroligt hemskt om något allvarligt skulle hända, det är ju människor vi jobbar med och det är en stor drivkraft.

Vad är det som är viktigt för att få i gång arbetsmiljötänket, för det räcker inte med att du är engagerad, du måste få med dig många människor i arbetet?
- Allt handlar om systematik, att vi har ständiga genomgångar och möten kring det som är problem, att vi jobbar med frågorna helt enkelt. Det är inte svårare än så.

Allt kanske inte är så lätt alla gånger, för om det var så enkelt skulle alla i Industri vara goda exempel. Om du vill lyfta upp något som är lite svårt, vad skulle det vara?
- Det svåra är att få alla våra medarbetare att inte ta några onödiga risker, för det är det som kan ställa till det för oss. Det är inte ofta vi tänkt fel utan det är människor som ta genvägar som är farliga helt enkelt. Så det handlar om att vara tydlig när någon gör ett fel och ser till att vi rättar till saker.

Till slut, har du några andra tips att komma med?
- Det är enda är att systematisera och jobba på med arbetsmiljöarbetet - det är det det handlar om, avslutar Bengt.

Vi gratulerar Bengt till utmärkelsen och önskar honom och hans medarbetare på Katrineholmsfabriken fortsatt lycka till i arbetsmiljöarbetet.

Av: Anna-Karin Svantesson/Peab AO Industri Norden

 

2016 gick Bengt Karlsson i pension från Skandinaviska Byggelement. Hans engagemnag och arbete inom miljö och kvalitete förvaltas vidare av Bengts ersättare inom företaget.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.