Byggelement levererar när Bollnäs får ny bandyarena

Byggelement levererar håldäcken när Bollnäs får en ny och toppmodern bandyarena. Projektet är ett samarbete med Nordec.

Till den nya bandyarenan i Bollnäs kommer Byggelement att tillverka och tillhandahålla 2 800 kvadratmeter håldäck till entresol och korridorer. Arenan kommer att ha plats för 3 500 åskådare och totalkostnaden blir drygt 100 miljoner kronor.

– Vi har tagit stora steg inom håldäck de senaste åren och levererar en fin produkt i bra kvalitet. Det är också en styrka att vi har stor bredd. Vi kan leverera en komplett stomme oavsett om det är en hallbyggnad eller ett flerbostadshus, säger Joacim Hamegård som är projektledare på Byggelement.

Ritning på Bollnäs nya bandyhall. 

Området som bebyggs har tidigare varit en plats för tågtrafik och industri. Nu utvecklas det till en ny stadsdel som knyts ihop med centrala Bollnäs.
– Det här är en kulturhistoriskt viktig plats och det är spännande att få vara med och utveckla den. Vi har en bra orderingång rent generellt och framtiden ser ljus ut, säger Joacim Hamegård.

Nordec är en återkommande kund för Byggelement.

–Samarbetet med Byggelement som leverantör har fungerat bra och garanterar att vi kan hålla tidtabellen samtidigt som vi får en mycket bra produkt, säger Edward Nyby som är projektledare på Nordec.

Bandyhallen invigs i augusti nästa år.

Läs mer om våra håldäck här