Byggelement levererar i Solna centrum

Byggelement levererar håldäcken när Solna får 380 nya lägenheter i centrum. Projektet – kvarteret Banken – är ett samarbete med Prefabsystem som uppför stommen.

Solna stad satsar på att utveckla stadskärnan med totalt sex nya huskroppar och 380 lägenheter. Husen kommer att bli tio våningar som högst och byggs ovanpå ett befintligt parkeringsdäck. Byggelement tillverkar och levererar de håldäck som används vid byggande av flerfamiljshusen.
– Vi är kompletta leverantörer och erbjuder en helhet som kunden uppskattar. Vi har ett väldigt bra samarbete med Prefabsystem, säger Mauro Corvi som är projektledare på Byggelement. 

Håldäck är ett kostnadseffektivt bjälklag som lämpar sig väl för byggprojekt med montering på stora ytor. Det effektiva tvärsnittet gör att det krävs mindre betong, vilket ger lägre koldioxidbelastning. Håldäcken levereras direkt till byggarbetsplatsen och montaget sker med kran och lyftsax.
– Logistiken är en utmaning eftersom KV Banken byggs så centralt. Det är viktigt att vi planerar leverans och avlastning väldigt noga för att hålla nere störningsmomenten för andra verksamheter och övrig trafik, säger Mauro Corvi.

Leveransen till Prefabsystem är planerad till början av april.
– Vi är specialister på prefabricerade stommar och har samarbetat med Byggelement i flera tidigare projekt. Vi har alltid varit nöjda med de högkvalitativa element som levererats, säger Prefabsystems projektledare Han Zhang.