Byggelement installerar laddstolpar vid flera av sina arbetsplatser

Byggelement sätter nu upp laddstolpar vid flera av sina arbetsplatser för att göra det enklare att ladda sin elbil. – Det är en del av vår miljösatsning att kunna erbjuda laddstolpar till kunder och anställda med elbil eller elhybrid, säger Tobias Rönje, försäljningschef på Byggelement.

I arbetet att ställa om byggbranschen för att i framtiden bli helt klimatneutral krävs det förändring i alla led av industrin. Byggelement tar nu ännu ett steg i riktningen mot en miljövänligare bransch och installerar laddstolpar för elbilar och elhybrider vid flera av sina arbetsplatser.

Byggelement ser positivt på att de flesta idag väljer elbilar eller elhybrider som tjänstebilar och vill fortsätta uppmuntra till detta. Därför ska det också finnas möjlighet för både anställda och kunder att ladda bilarna vid Byggelements kontor och fabriker.

Först ut med installerade laddstolpar var anläggningen i Eslöv, där de har varit i drift sedan några månader tillbaka. I Hallstahammar och Katrineholm är laddstolparna under installation och även i Ucklum kommer det finnas möjlighet att ladda sin bil framöver.

– Det är smidigt och känns stabilt att ha möjligheten att ladda bilen vid kontoret, säger Jonas Henriksson, avdelningschef på Byggelement i Eslöv.

Laddstolparna levereras och monteras av Glacell, ett smidigt och tryggt samarbete inom Peabkoncernen. Samtliga laddstolpar ska vara på plats för användning inom kort.