Byggelement har levererat till Blombacka

Byggelement har levererat sandwichvägg, massivvägg, plattbärlag och balkong till projektet Blombacka i Södertälje och nu är det äntligen dags för inlytt! Kunden är JSB Construction AB och den första inflyttningsfasen påbörjades i oktober i år. Systerbolaget Smidmek har monterat stommen.

Hyreslägenheterna är fördelade på ett till fyra rum och kök och till projektet har Byggelement levererat totalt 2290 kvadratmeter sandwichvägg, 350 kvadratmeter balkong, 2635 kvadratmeter massivvägg och cirka 8980 kvadratmeter plattbärlag. Montaget pågick mellan oktober 2021 och april 2022 och utfördes av Smidmek.

Johan Berg, projektledare på Byggelement, påpekar att Smidmeks montörer har gedigen kunskap om Byggelements produkter, något som har underlättat arbetet.

Björn Engström, projektchef på Smidmek, säger i sin tur att samarbetet med Byggelement har fungerat utmärkt med friktionsfri dialog, hög kvalitet och punktliga leveranser.

Sandwichväggar och massivväggar tillverkades i fabriken i Ucklum, plattbärlag i Katrineholm och balkonger i Ängelholm. Massivväggarna var dessutom i utförande ECO30 där en stor del av dessa transporterades med tåg mellan Stenungssund och Södertälje. De leveranser från Ucklum som inte kördes på tåg lastades på Byggelements egna lastbilar, vilket förenklade logistiken i projektet.

Nästa inflyttningsfas för Blombacka påbörjas i januari 2023.

Byggelement Blombacka

Björn Engström, projektchef på Smidmek och Johan Berg, projektledare vid Byggelement, inspekterar framväxten av projektet Blombacka.