Rosteriet, Stockholm

I stadsdelen Liljeholmen i södra Stockholm, med utsikt över natur- och parkområde, växer ett nytt exklusivt bostadskomplex fram. Här kan föreningens medlemmar njuta av en oas mitt i storstadspulsen med vidsträckta terasser och pooldäck.

Rosteriet som byggs av SSM Bygg & Fastighets AB består av ett flertal sammanlänkande huskroppar och omfattar 225 bostadsrättslägenheter. Här finns allt från mindre enrummare till större etagelägenheter på upp till 5 rok utspridda över som mest 12 våningsplan.

Första spadtaget togs i april 2014 och inflyttning beräknas ske under våren 2016.

Till detta projekt har Byggelement levererat hela stommen. Flera av ytterväggarna är matrisgjutna sandwichväggar med färdigmonterade fönster. Bland annat har ca 24.000 kvm skalvägg, 15.290 kvm plattbärlag och 526 st balkonger levererats.

FAKTA

Omfattning
Plattbärlag, Skalvägg, Sandwichvägg, Balkong, Pelare, Balk, Hisstopp
Byggtid
2014 - 2016
Kund
SSM Bygg & Fastighets AB, Stockholm

Ingående produkter

Plattbärlag

Plattbärlag används som bjälklag till alla typer av byggprojekt. Plattbärlag består av en betongskiva med ingjuten underkantsarmering.

Skalvägg

Skalvägg användas som inner- och yttervägg till alla typer av byggprojekt. Den ger en flexibel och stabil konstruktion.

Balkong

Balkongplattan tillverkas helt färdig för montage och används till både balkonger och loftgångar. Balkongplattan kan användas till alla typer av byggprojekt.

Pelare

Pelare tillverkas helt färdig för montage och används bland annat till garage samt balkong- och loftgångskonstruktioner.