LK Putsvägg

Vår patenterade putsvägg består av ett fullisolerat sandwichelement med en bärande innerskiva av betong, ingjuten isolering och en putsbärande ytterskiva av lättklinkerbetong.

Väggarna är avsedda att putsas på plats efter montage. Man kan putsa fasaden över fogarna vilket ger en helt fogfri fasad. Putsning ingår inte i vårt åtagande utan görs av annan entreprenör.

LK Putsvägg är konstruerad och tillverkad så att ytterskivan, som utsätts för stora temperaturskillnader, är fasthållen till innerskivan på ett sådant sätt att sprickor i elementfogarna undviks.

Den putsbärande ytterskivan är 60 mm. 
Den bärande innerskivans tjocklek beror på aktuell last, men är vanligen 100-150 mm.
Tjockleken på den ingjutna isoleringen varierar beroende på väggens tjocklek samt tjockleken på innerskivan. Isoleringen består av högkvalitativ grafitcellplast som är 20% bättre än vanlig cellplast.

Vi har levererat LK Putsvägg till hundratals flerbostadshus sedan 1998 och har en gedigen och unik erfarenhet.

Teknisk data

  • Längd, mm: max 6.000
  • Tjocklek, mm: 300 mm, 350 mm och 400 mm
  • U-värde: 0,20-0,12 W/m²K
  • Ytskikt utvändigt: Finkornig lättklinkerbetong
  • Ytskikt invändigt: Slät betong

Fler produktval

LK Putsvägg

Vår patenterade putsvägg består av ett fullisolerat sandwichelement med en bärande innerskiva av betong, ingjuten isolering och en putsbärande ytterskiva av lättklinkerbetong.

LK Fasadvägg

Med LK Fasadvägg får du en fullisolerad sandwichvägg med ingjuten högvärdig isolering och en ytterskiva av betong som har utvändig struktur är färdig att målas.

LK Suterrängvägg

Utförande finns för väggar helt under mark (typ A) samt för väggar delvis under mark (typ B) och helt ovan mark (typ C). Alla väggtyperna är optimerade för sin uppgift.

LK Bakmursvägg

LK Bakmursvägg är en bärande yttervägg med monterad cellplastisolering avsedd för hus som ska bekläs med tegelfasad eller annan inklädnad.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.